Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 


Posadka  Koren Tine
Medvešek Tjaša

Klub: Ajdovščina Motorsport, AK
Vozilo: Zastava Yugo 65Avtomobili
Rezultati | Avtomobili | Video | KomentarjiRally Velenje 2019
Objava: 27.5.2019

Rally Velenje se je za naju super razpletal. Že po petkovem delu relija sva si pripeljala kar lepo prednost in jo nato skozi celoten rally kljub obilici peska na cesti obdržala. Dirkalnik je delal brezhibno, edino proti koncu nama je začel nagajat interfon, ki je nato na štartu zadnjega HP-ja odpovedal.

Kljub temu sva pripeljala do konca in si izborila odlično 1. mesto v Yugo pokalu in 4. mesto v Diviziji 1. Za doseženo gre zahvala v veliki meri naši ekipi, ki se vseskozi trudi za čimboljše delovanje dirkalnika, vsem sponzorjem ki vrjamete v naju ter seveda vsem navijačem tako ob progi kot tudi doma ob spremljanju rezultatov. Zahvala gre tudi organizatorjem za zanimiv in pester rally.
Se vidimo!Rally Vipavska dolina 2019
Objava: 29.4.2019

Za nami je pester in zahteven Rally Vipavska dolina, poln zanimivih
preizkušenj in pestrega dogajanja. Ker sva se rallyja Vipavska dolina
udeležila že v tretje, pri čemer nama na teh vipavskih rallyjih do sedaj
še ni uspelo zapeljati skozi ciljno rampo, sva bila tokrat toliko bolj
zadovoljna, ker sva poleg ciljne rampe dosegla tudi 1. mesto v Yugo pokalu, ter 4.mesto v diviziji 1.

Kljub na trenutke suhemu, na trenutke pa zaradi dežja spolzkemu cestišču in
posledično zelo zahtevni izbiri pravilnih pnevmatik, sva s pomočjo zvestih
mehanikov in podporne ekipe sprejela pravilne odločitve in se skozi rally,
poleg manjših nepravilnosti, prepeljala skoraj odlično. Tako da hvala
celotni ekipi za pomoč in podporo v boksih. Zahvala tudi vsem sponzorjem,
ki verjamete v naju. Pohvala pa tudi organizatorjem za zelo pester in
zanimiv rally.
Se vidimo!Rally Idrija 2018
Objava: 30.10.2018

Za nami je zelo pester in zaradi vremenskih razmer tudi izredno zahteven Rally Idrija. Pred tekmo smo imeli veliko težav s pripravo dirkalnika, saj se nam stvari nikakor niso želele iziti tako, kot smo si zamislili in hoteli. Da je bilo vozilo nato kljub vsemu le pripravljeno na idrijske klance, je bilo zato potrebno vložiti veliko truda. Za piko na i pa sva bila zaradi visokih pričakovanj vseh naših podpornikov vseskozi še pod velikim pritiskom, saj se nama je v tej sezoni nasmihala osvojitev laskavega naslova prvaka v Yugo pokalu.

Rally sva zato začela previdno, saj je bil to sploh najin prvi rally v težkih deževnih pogojih. Po začetni previdnosti pa sva najin tempo vse bolj stopnjevala in si že v prvem dnevu privozila kar lepo prednost. V drugem dnevu sva nato imela manjše težave z dirkalnikom, a naju to ni moglo ustaviti in sva si tako priborila odlično prvo mesto v Yugo pokalu na Rally Idrija. To prvo mesto pa naju je ob tem popeljalo še do naslova državnega prvaka v Yugo pokalu v sezoni 2018.

Zahvala za vse doseženo gre v prvi vrsti celotni ekipi in vsem mehanikom, ki so zelo slabemu vremenu navkljub vseskozi skrbeli kar za dve tekmovalni vozili hkrati. Velik hvala si zaslužijo tudi vsi podporniki v boksih, ki so z dobro voljo kljubovali močnemu dežju in tako pomagali ohranjati visoko voljo vseh po zmagi, ki je tudi zato toliko bolj zaslužena in s tem zelo sladka!

Besede zahvale pa je potrebno nameniti tudi vsem, ki ste nas podpirali doma ali pa za naju navijali ob progi. Še posebej velik hvala gre tudi vsem sponzorjem, saj bi tekmovanje brez vas ne bilo mogoče, zmaga pa sploh ne.

Letošnja sezona se je tako za naju zaključila nad vsemi pričakovanji. Ob njenem začetku si namreč nisva mogla niti misliti, da bova že v najini prvi v celoti odpeljani sezoni postala državna prvaka v svoji kategoriji. Zato še enkrat velika zahvala vsem, ki ste nama to pomagali doseči in nama na vsaki posamezni dirki stali ob strani.

Zatorej: Na snidenje v naslednji tekmovalni sezoni!Rally Poreč 2018
Objava: 1.10.2018

Rally v Poreču je bil precej zahteven rally, saj je bil asfalt kljub lepemu vremenu dokaj spolzek, na cesti pa je bilo veliko kamenja. Zato sva dirki začela previdno. Kljub vsemu pa so se prve težave pojavile že na HP1. Odvila se je namreč ročka menjalnika, ki zato ni deloval kot bi moral. Po prihodu v servis so naši vrli mehaniki to napako odpravili, nakar je menjalnik ponovno deloval kot je treba.

Drugi dan dirke sva tako začela po načrtih, nato pa sva imela smolo in na HP9 prebila pnevmatiko ter se zato kar po prazni pripeljala v cilj. Med vožnjo do naslednje HP sva jo nato zamenjala in se peljala naprej. Istočasno pa sva še ugotovila, da nama je tudi interfon odpovedal poslušnost. Posledično sva HP 10 bila prisiljena peljati bolj previdno. Tudi zaradi naštetega je bila dirka napeta do zadnjega, saj smo si bili s konkurenco zelo blizu.

Zaključek tekme v najino korist sta tako odločili pičli 2 sekundi, ki sta naju na rally-ju Poreč pripeljali do zmage v Yugo pokalu. Vsa zahvala za dosežen odlični rezultat gre tako najprej našim super mehanikom, ki neumorno skrbijo za servisiranje tekmovalnega vozila. Posebna zahvala gre Martinu Štucinu za dve novi Michelin gumi, brez katerih bi najin yugec na tej tekmi še bolj »plaval« po cesti. Zahvalo si zasluži tudi najina celotna spremljevalna ekipa za vso nudeno pomoč in podporo v boksih, pozabiti pa ne smeva niti vseh navijačev, ki ste navijali za naju, tako neposredno ob progi kot tudi doma ob spremljanju rezultatov. Nenazadnje si pohvalo zaslužijo tudi organizatorji tega rally-ja in vsi sponzorji, ki naju podpirate in verjamete v naju.
Zato se vidimo na Rally Idrija!Rally Nova Gorica 2018
Objava: 10.9.2018

Za nami je odličen in naporen rally v Novi Gorici, ki sva ga sicer začela dobro, vendar se je nato po spletu okoliščin (prekinitev HP Lig) za naju prvi dan slabo končal, saj sva imela velik zaostanek za konkurenco. V drugem delu rally-ja sva se zato zelo trudila zamujeno nadoknaditi. Navkljub manjšim zapletom z menjalnikom, nama je to tudi uspelo. Novogoriški rally sva tako končala nad pričakovanji, in sicer na odličnem prvem mestu v Yugo pokalu.

Ob zadovoljstvu nad doseženo zmago se celotni ekipi zahvaljujeva za podporo in pomoč v boksih. Zahvala velja tudi mehanikom, ki ste skrbeli da je avto deloval kot je treba, in seveda vsem navijačem, ki ste za naju navijali ob progi ter ob spremljanju rezultatov. Posebna zahvala gre tudi sponzorjem, ki naju na vsakem koraku podpirate, bodrite in navijate za naju.
Se vidimo na naslednjem rally-ju v Vrnjački Banji v Srbiji, zatem pa še v Poreču na Hrvaškem.Rally Železniki 2018
Objava: 3.7.2018

Za nami je razgiban, vendar naporen rally v Železnikih. Skozi celoten rally sva imela manjše težave z zavorami, a so se naši mehaniki zelo trudili odpraviti težave, da je avto nato delal kot je treba. Na koncu sva si tako priborila odlično drugo mesto, kar je rezultat skupnih prizadevanj posadke v vozilu in odlične tehnične in podporne ekipe v boksih.

Hvala vsem, ki ste navijali za naju in se vidimo na naslednjem rally-ju v Novi Gorici.Rally Velenje 2018
Objava: 28.5.2018

Za nami je zahteven rally v lepem okolju Šaleške doline. To je že najin peti rally v karieri, odpeljala pa sva ga dobro. Sploh začetek je bil odličen, saj sva bila prvih šest hitrostnih preizkušenj na kar prvem mestu. Pri sedmi pa so se stvari spremenile, saj pnevmatike skoraj niso več držale cestišča, poleg tega pa nama je začel nagajati še motor, zato sva izgubila dragocenih 22 sekund.

Pri naslednjem postanku v boksih so nato naši vrli mehaniki uspeli odpraviti napako na motorju, prijatelj Miran iz avtosporta Jazon pa nama je zamenjal obe sprednji pnevmatiki. Na naslednji hitrostni preizkušnji sva zato uspela nadoknaditi zamujenih 22 sekund. Ker pa je deseta hitrostna preizkušnja po spletu okoliščin žal odpadla, so nam zato dodelili čase glede na prejšnje rezultate. To je za naju žal pomenilo prevelik zaostanek za vodilnim, zato sva dirko končala na sicer odličnem drugem mestu.

Na tem mestu in ob tej priliki bi se zato rada še enkrat zahvalila vsem mehanikom, ki so skrbeli, da je avto delal kot je treba. Prav tako se želiva zahvaliti tudi Miranu za nudeno pomoč in menjavo pnevmatik, saj bi brez tega dirke skoraj zagotovo ne končala tam, kjer sva jo – na odličnem drugem mestu. Prav tako pa gre zahvala vsem sponzorjem, ki naju podpirate ter ostalim članom ekipe za spodbudo, ki nama jo nudite. Seveda gre zahvala tudi navijačem ob progi, pa tudi vsem ostalim, ki ste za naju navijali in držali pesti ob spremljanju rezultatov doma. Na tej dirki sva ponovno pridobila zelo veliko novih izkušenj, ki nama bodo še kako prišle prav v nadaljevanju sezone. Vsekakor pa sva med dirko zelo uživala in upava, da bo tako tudi na naslednji. Se vidimo na tekmi v Železnikih!Rally Vipavska dolina 2018
Objava: 23.4.2018

V lepem sončnem vremenu zelene Vipavske doline sva tekmo začela s polno podporo najinega Yugeca in pridne podporne ekipe. Vse je teklo tako, kot si tekmovalca lahko le želita. Vendar res drži, da je sreča opoteča. Žal so se na progi na vozilu pojavile tehnične težave, zato sva bila prisiljena odstopiti. Ampak se ne damo! Okvaro bodo najini vrli podporniki in mehaniki, upamo, kmalu odpravili.

Zato se vidimo na naslednji tekmi v Velenju! Pohvala pa velja tudi organizatorjem za dobro pripravo tekme in skrb za tekmovalce ter gledalce. Upava, da so vsi uživali tako kot midva. 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza