Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2020
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Velenje 2020
Poreč 2020 (10) | Železniki 2020 (13) | Velenje 2020 (18)Fabjan Miran | Žvokelj Grega
Objava: 14.7.2020

Rally Velenje v krajši različici zaradi covida 19 je bil izpeljan vrhunsko.
Oba hp-ja zelo lepa, tekoča ter hitra ter ponekod drseča. Atmosfera na brzincih čudovita, tudi vreme je služilo do pred zadnjega brzinca. Na zadnjem brzincu na štartu je že malo deževalo po nekaj km pa smo dobesedno vozili po potoku. Kljub temu sva z relijem zelo zadovoljna saj sva oba komaj čakala da se sezona začne. Dirkaški pozdrav brmmm :)

Lancia Delta HF Turbo
Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 13.7.2020

Za naju se je reli končal še preden se je sploh začel. Na etapnem delu 500m pred startom prve HP nama je zlomilo selektor v menjalniku. Na žalost je tudi to del tega in gledamo že naprej proti nadaljevanju sezone.

Škoda Fabia 1.4
Bratož Aljaž | Štokelj Robert
Objava: 13.7.2020

Na progo sva se podala z štartno številko 51 in bila zelo zadovoljna z najino tekočo vožnjo. Na zadnji hitrostni preizkušnji HP Zavodnje 6 sva bila zaradi močnega naliva primorana prilagoditi hitrost ter način vožnje vremenskim razmeram in tako 35. AMTK Rally Velenje zaključila na odličnem 2. mestu v Diviziji I ter 28. mestu v skupni razvrstitvi Državnega prvenstva.

Odlične uvrstitve sva se zares razveselila. Posebna zahvala gre organizatorjem, vsem članom ekipe, ki je še dan pred rally-em delala dolgo v noč in poskrbela za vrhunsko pripravljen dirkalnik, ter seveda vsem sponzorjem, ki naju podpirajo tudi v sezoni 2020 – za katero upamo, da se še ni zaključila.

Renault Clio 1.4
Anželak Robert | Verdev Tadej
Objava: 13.7.2020

Rally velenje je moj domači rally pred domačo publiko in seveda je bil cilj odpeljati tekoče in do cilja z namenom nabrati čimveč izkušenj ker je avto bolj kot ne na novo sestavljen, na žalost pa je na HP 2 odpovedal motor in tako je sledil odstop.

Renault Clio
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 13.7.2020

Težko pričakovan začetek sezone :) Že na prvih 2 HPjih storila nekaj napak. Za konec pa še sprememba vremena. Kljub vsemu zadovoljivo v cilju. Upajmo še na kakšno dirko letos.

Peugeot 208 R2


Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 13.7.2020

Od zadnje dirke je minilo kar veliko časa, zato smo imeli tudi veliko časa za pripravo avta. Avto ima nove, večje zavore, amortizerje in polosovine. Ker pa so bile vse zadeve pripravljene šele zadnje dni, ni bilo časa za kakšen resnejši test. Na dirko smo se odpravili z zelo velikim strahom kako bodo stvari delovale.

Prve kilometre sva še tipala kako se zavore sploh obnašajo, vendar sem se jih v drugem delu brzinca že privadil. Nadaljevanje dirke je tako potekalo brez večjih težav in z zelo zanimivimi boji med sotekmovalci. Odločilni del, pa je bila odločitev pred zadnjim brzincem, ko sva pred štartom menjala gume.

Pohvala organizatorjem, ki so v teh razmerah uspeli speljat dirko in upam da bo letos še kakšna.

VW Polo 1.4
Benčina Blaž | Nives Cotič
Objava: 13.7.2020

Super dirka, v začetku nekaj tehničnih težav z avtomobilom potem pa dobro nadaljevanje. Glede na to da je to prva dirka z novim avtomobilom in nova sovoznica presenečen nad doseženimi časi. Zelo sem vesel skupnega občutka za vse, kar nam kaže da smo na dobri poti. Se vidimo na naslednji dirki.

Peugeot 106
Zupančič Matjaž | Ložnar Enej
Objava: 12.7.2020

Rally Velenje je upravičil svojo dolgoletno tradicijo z odlično organizacijo in to kljub omejitvam, ki smo jim trenutno priča. Tudi za nami je dolgo leto od kar sva nazadnje sedela v dirkalnem vozilu. Letošnji dirkalnik je čisto nov, saj je imel prejšnji tako hudo nesrečo, da se ga ni dalo rešit.

Tako smo zimo in pomlad posvetili sestavi novega dirkalnika, ki smo ga praktično (če izuzamemo vseskupaj cca20km testa) prvič preizkusili lrav na tem rally-u. Že začetek je bil za naju težak, saj nama je drsela sklopka že nekako od sredine HP1. V servisni coni smo pregledali in poizkusili sanirati napako, vendar neuspešno.

Odličila sva se, da nadaljujeva kljub vseslabšemu stanju pogona. Saj sva zaenkrat še uspešno branila 1. mesto v najini diviziji. Na HP 3, pa je prišli še do okvare servi črpalke (verjetno posledica strganega jermena) sledil je iztek olja, ki se je razlil tudi na izpušni kolektor. Temu je sledil manjši požar v motornem prostori, ki so ga sanirali gasilci ob cesti. Tako sva zaključila najin in dirkalnikov 1. nastop. Se vidimo na naslednji dirki za DP.

BMW M3
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 12.7.2020

Lepa dirka, najprej vsa čast organizatorju, da je v tem času speljal dirko. Na samem popisu mi hitrostne preizkušnje niso najbolj dišale, vendar so mi bile po vsakem krogu bolj všeč. Imela sva nekaj težav z avtom, na koncu sva ostala še brez četrte prestave.

Po mojem prvič od kar dirkam, sva zadela loterijo gum pred zadnjo deževno rundo in po mojem mnenju več kot odlično izpeljala zaključek dirke in po dolgem obdobju brez dirk prišla do zmage yugo pokala. Sledi nekaj dni v delavnici in popravilo avta in kaj naj še rečem, upam da bo kmalu naslednja dirka.

Zastava Yugo
Mrevlje Jan | Simčič Tina
Objava: 12.7.2020

V Velenju smo bili prvič tako da smo veseli z pokazanim, čeprav smo potihem upali na več. Do zadnje HP smo držali 2. mesto a nato nam jo je zagodlo tipično Velenjsko vreme, ampak tudi to je del le tega. Upamo samo da bo nadaljevanje sezone takšno kot je napovedano, z čim večjim številom dirkaških kilometrov.

Zastava Yugo


Podlesnik Blaž | Andrejka Damijan in Iljaž Gašper
Objava: 12.7.2020

Po dobri prvi hitrostni preizkušnji, odstop na drugi zaradi manjše vozniške napake

Ford Fiesta Rally 4
Novak Aljoša | Cevc Jaka
Objava: 12.7.2020

Lahko povem, da sem zadovoljen z dirko, z napredkom preko celega dneva, z vožnjo in tudi z rezultatom za uvod v sezono v DP. Dirka je bil relativno zahtevna za prvič v R5 avtu na asfaltu ampak sva preživela brez večjih napak in prebitih pnevmatik kar je na koncu rezultiralo v 2. mestu v DP, za naprej pa, če bomo še kaj peljali, bo potrebno še narediti par popravkov in malo napredka da bomo v stiku za zmago na dirki.

Škoda Fabia R5
Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 12.7.2020

S prvim letošnjim rally-jem sva z Vilijem zadovoljna. Glede na to, da sva v zadnjih devetih mesecih sedela v avtu le na enodnevnem testu, sva s prikazanimi vožnjami zadovoljna.

Vse pohvale tudi organizatorju, da je organiziral rally v teh časih ko nam grozi KORONA (COVID-19). Srčno upam, da to ni bil prvi in ne zadnji letošnji rally v Sloveniji.

Toyota GT 86 R3
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 12.7.2020

Rally sva odpeljala brez kakšnih težav tako da sva z rezultatom zadovoljna.

Peugeot 208 R2
Žvab Jaka | Prosenc Borut
Objava: 12.7.2020

Z novim avtom in sovoznikom je bil začetek rallya obetaven, vendar nam je pa že na drugi hitrostni preizkušnji ponagajala tehnika in sva morala žal odstopiti.

MG ZR 105


Pivk David | Rupnik Tadej
Objava: 12.7.2020

Prvi prehod hp Zavodnje se nama je na vrhu brzinca zdrobila pesta tako da sva ostala brez zavor in pogona. K sreči sva prišla do boksov z veliko porivanja avta čez manjše klance po etapi :D

Naslednji prehod hp Zavodnje pa sva imela izlet s ceste a sva s pomočjo gledalcev prišla nazaj na cesto.
Zadnji prehod zavodenj pa sva zaradi slabih dežnih gum odpeljala zelo previdno in počasi, saj nisva imela nič oprijema na sprednjih gumah. Hp skorno pa je bil 3x lepo odpeljan. Hvala vsem za podporo!

VW Polo 1.4
Tavčar Primož | Matic Kogoj
Objava: 12.7.2020

Končno po dolgem času dirka.Kratka a zahtevna, z preizkušnjami polnimi peska in pasti,ki jih rally ponuja.Na drugi strani pa imeniten rally,zadovoljna z najinimi doseženimi plani,z učenjem in napredovanjem z avtom.Čestitke vsem posadkam,ter organizatorju za organizacijo.

Opel Adam R2
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 12.7.2020

Soliden nastop, se je pa poznala predolga pavza od zadnjega resnega dirkanja... če bi za zadnji HP imela še prave gume, bi bilo pa še malo bolje :)

VW Polo 1.4
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2020


 
 


        (c) Rally Baza