Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2018
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Vipavska dolina 2018
Idrija 2018 (20) | Poreč 2018 (17) | Nova Gorica 2018 (15) | Železniki 2018 (18) | Velenje 2018 (20) | Vipavska dolina 2018 (23)Velkavrh Bojan | Velkavrh Gorenc Nina
Objava: 25.4.2018

Po 12 letih sem se zopet usedel za volan in presenetil še samega sebe. Glede na tak premor in 20 testnih kilometrov pred dirko sem z rezultatom in sam seboj izredno zadovoljen, Polo pa je malo ponagajal s sklopko, ki je drsela. Hvala odlični ekipi; Andrej, Andrej starejši, Marjan, Lado, Boštjan, Žan in vsem sponzorjem.

VW Polo
Papež Uroš | Markič Robi
Objava: 24.4.2018

Nisem imel nobenih pričakoanj ker smo se za nastop odločili teden dni pred dirko. Lep rally, veliko gledalcev s svojo vožnjo kar zadovoljen saj sem na dirko prišel brez enega testnega kilometra pa je bila polovica časov povsem konkurenčna kot časi konkurentov v podobnih dirkalnikih.Smo kar zadovoljni naslednjič pa nastopimo na delta rallyu v Zagrebu.

Citroen C2 R2 Max
Fakin Jernej | Fakin Gregor
Objava: 24.4.2018

Za našo ekipo se je rally več kot odlično zaključil. Kljub močni konkurenci sva dosegla 2 mesto v div.2 in 8 generalno. Vse pohvale organizatorju, gledalcem ob progi katerih je bilo ogromno.
Se vidimo v velenju :)

Peugeot 208 R2
Humar Aleks | Cevc Jaka
Objava: 23.4.2018

Rally je za naju potekal brez težav. Pričakovala sva morda malo tesnejše boje v diviziji vendar pa se je sezona šele začela tako da bo sigurno še zanimivo, na koncu sva se borila še za zadnje sekunde z peljhanom tako da je bilo napeto do konca. Drugače pa lepe hitrostne, lepo vreme ogromno gledalcev ter odlična organizacija.

Peugeot 208 R2
Rončel Simon | Rončel Klemen
Objava: 23.4.2018

Za začetek sezone je bil ta rally za naju z sovoznikom ter za ekipo kar zahteven, saj se na avto celotna ekipa še privaja. V petek smo superspecial začeli z "glavo" saj smo vedeli da nas v soboto čaka težko delo, v soboto pa smo že na drugi HP prebila pnevmatiko ter tako z menjavo izgubila dobri 2 min. Kar nas je stalo nekoliko boljše uvrstitve.

V popoldanskem delu pa smo z sovoznikom že ujela prvi ritem ter nanizala nekaj dobrih časov. Za nas je bilo bistvo pripeljati cel avto do cilja ter nabrati čimveč potrebnih kilometrov za sezono, kar nam je tudi odlično uspelo. Upam da se vidimo že na naslednjem rally-ju v Velenju.

Peugeot 208 R2


Kačič Primož | Černigoj Aljaž
Objava: 23.4.2018

Po dobrih šestih letih se mi je le uspelo vrniti v dirkaško sceno in moram reči, da je občutek fenomenalen. In kaj je še lepšega kot da to storiš v domačem kraju, pred domačo publiko in prijatelji. V samem planu sem imel uvajanje na avto ter novega sovoznika in se poskusit prebit čim višje. Sovoznik se je za njegov prvi rally odrezal zelo dobro, sam avto pa potrebuje še veliko popravkov, da bo pripravljen tako kot prejšnji. Glede na vse okoliščine, sva z rezultatom res zelo zadovoljna, ampak veva, da morava prevoziti še ogromno kilometrov, da bova lahko konkurenčna za sam vrh. Res iz srca bi se zahvalil mehanikom, prijateljem, sponzorjem ter vsem, ki ste mi pomagali, da sem se lahko ponovno vrnil v dirkalnik!


MG Zr 105
Buh Domen | Kobal Rebeka
Objava: 23.4.2018

V petek sva bila na superspecialu ovirana tako da so nama dolocili čas.
V soboto pa sva na predmeji nadaljevala super, in naredila kar dobre čase, popoldanski del pa sva odpeljala bolj rezervirano kar je bilo videti tudi po časih, drugače s samo dirko zadovoljen in veliko veselja ker sva prišla do cilja :) se vidimo v velenju :)

Peugeot 205
Premrl Grega | Ošlaj Vili
Objava: 23.4.2018

V Vipavski dolini smo tudi tokrat spremljali atraktiven reli, ki pa za našo posadko ni imel srečnega konca. Po tesnem boju za najvišja mesta v diviziji 2 sta Grega in Vili na sedmi hitrostni preizkušnji doživela težjo nesrečo, ki utegne tudi nekoliko spremeniti načrte za nadaljevanje sezone ...

Do nesreče je posadka Unikatoy racinga držala mesta med prvo trojico uvrščenih posadk v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva. Šesto hitrostno preizkušnjo, prvo izvedbo legendarnih Žabelj, sta Grega in Vili zaključila na drugem mestu. Nato je prišla sedma hitrostna preizkušnja (HP Erzelj 1). Grega je na delu, kjer proga zavije prek hitrostnih ovir izgubil nadzor nad dirkalnikom, vse skupaj pa se je končalo z nevarnim prevračanjem. K sreči jo je skupil zgolj dirkalnik.

"Žal se nama z Vilijem tokrat ni izšlo za dober rezultat, čeprav sva si ga močno želela. Z njim bi bilo nadaljevanje sezone nekoliko lažje, zdaj pa bo potrebno še toliko bolj garati. Nesreče so žal del našega športa in k sreči sva tokrat oba ostala cela. Zelo sem hvaležen sotekmovalcem, ki so se zaustavili na kraju nesreče, da bi nama nudili pomoč. Pokazali so izjemno športnost, četudi so s tem pod vprašaj spravili svoj rezultat na reliju," je po prihodu v servisno cono dejal Grega.

Sedaj sledi podroben pregled škode na dirkalniku, ki je že po prvih ocenah dokaj obsežna. Kljub temu člani ekipe seveda ne mečemo puške v koruzo in obljubljamo nadaljevanje sezone v nezmanjšanem tempu. Načrte razkrijemo kmalu ...

Slovensko državno prvenstvo se nadaljuje 25. in 26. maja v Velenju, medtem ko naslednja preizkušnja za našo ekipo prihaja že čez 14 dni na reliju v Opatiji.

DS3, 208 R2 in GT 86
Bodlaj Rok | Sušnik Boštjan
Objava: 23.4.2018

Z rallyem sem izjemno zadovoljen. Bil je zahteven rally, ker sem na tem rallyu nastopil prvič. Hitrostne preizkušnje so prekrasne in zahtevne. Malo sem še spoznaval nov dirkalnik vendar je vse potekalo gladko, razen na HP Predmeja kjer sem prebil pnevmatiko. Zahvaliti se moram ekipi za odlično opravljeno delo in se že veselim naslednje dirke.

Škoda Fabia
Kovač Jure | Uljančič Boštjan
Objava: 23.4.2018

Kaj naj rečem, lepo se je bilo vrniti nazaj v adrenalinski svet, po krajšem premoru. Sama dirka je bila zelo zabavna, od začetka sem imel nekaj težav z vožnjo, naredil nisem namreč nič testnih kilometrov, ampak sva s sovoznikom kar hitro padla nazaj not in začela vozit predvsem pa uživat v vožnji. Dirka je bila zahtevna, avto je delal kakor mora in rezultat je prišel sam od sebe. Zadovoljni z osvojitvijo prvega mesta v yugo pokalu komaj čakamo rally Velenje.

Zastava Yugo


Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 23.4.2018

Pred rellyjem nisva imela nekih pričakovanj. Bilo je tako napeto, da smo prišli brez testa avtomobila, imeli težave že pred dirko kot tudi potem med njo. A se je odlično sestavo skupaj in smo dokončali dirko. Seveda velika hvala vsem, ki ste nam pomagali, ekipi, sponzorjem in navijačem :)
Se vidimo na drugi dirki.

Renault Clio
Savič Denis | Samsa Boštjan
Objava: 23.4.2018

Zelo sem zadovoljen počasi spoznavam avto. Rezultat ni glih po mojih navadah se pa počasi navajam je pa treba še delat.

Opel Adam
Mrevlje Denis | Gomizelj Rok
Objava: 23.4.2018

Vesela sva, da sva končno uspela priti v cilj tega nadvse lepega, a zahtevnega rallyja. Poznalo se je, da so bile sobotne popoldanske hitrostne preizkušnje za naju povsem nove, a sva se hitro prilagodila in skušala držati čim hitrejši tempo. Za začetek sezone vsekakor dober rezultat v močni konkurenci in že z veseljem pričakujem naslednji rally!

Peugeot 208 R2
Trani Daniele | Pavlovič Ivan
Objava: 23.4.2018

Zdravo, kaj naj recem, z Ivanom sva prav uživala, čeprav je to bila prva dirka z novim dirkalnikom in novim sovoznikom, rally je bil še kar zahteven zato smo tudi začeli bol upočasnjeno. Super dobra organizacija hvala se enkrat organizatorju za dober sprejem.

Renault Clio RS
Koren Tine | Medvešček Tjaša
Objava: 23.4.2018

V lepem sončnem vremenu zelene Vipavske doline sva tekmo začela s polno podporo najinega Yugeca in pridne podporne ekipe. Vse je teklo tako, kot si tekmovalca lahko le želita. Vendar res drži, da je sreča opoteča. Žal so se na progi na vozilu pojavile tehnične težave, zato sva bila prisiljena odstopiti. Ampak se ne damo! Okvaro bodo najini vrli podporniki in mehaniki, upamo, kmalu odpravili.

Zato se vidimo na naslednji tekmi v Velenju! Pohvala pa velja tudi organizatorjem za dobro pripravo tekme in skrb za tekmovalce ter gledalce. Upava, da so vsi uživali tako kot midva.

Zastava Yugo


Perdec Božo | Frančeškin Aleš
Objava: 23.4.2018

Na kratko, glede na vložen trud in finance eno samo razočaranje, saj smo bili diskvalificirani zaradi banalne napake.

Mitsubishi Lancer Evo IX
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 23.4.2018

Z dirko sva zadovoljna, rezultat na koncu je super za začetk sezone. Pokazala sva hitrost na posameznih brzincih, čeprav bo potrebnega še precej dela da ujamemo Aleksa. Tehnika je delovala, s Urošem sva se hitro nazaj ujela in sva uživala na dirki.

Super je bilo videti toliko gledalcev ob progi, vzdušje je bilo res prijetno. Se že veselim naslednjega relija, kjer se bomo še bolj potrudili, da se povzpnemo še kakšno stopničko višje.


Opel Adam R2
Mlinar Simon | Bizjak Erik
Objava: 23.4.2018

Začela sva nekoliko previdno, v nadaljevanju sva stopnjevala tempo, na cilju 6. hitrostne preizkušnje pa sva morala odstopiti zaradi tehnične okvare.

Polo in Clio 2.0
Bratina Mitja | Čibej Viljem
Objava: 23.4.2018

Zivjo. Rally je potekal v super vzdušju, gledalcev veliko, avto je delal brez problemov, midva sva uživala. Lepa dirka!

Citroen AX GTI
Jereb Jure | Vidmar Boštjan
Objava: 23.4.2018

Po (pre)dolgem zimskem premoru se je spet začelo državno prvenstvo v reliju. Prvo dirko 8. Rally Vipavska dolina 2018 je naša posadka, kljub malce slabšemu začetku, z dobrimi nastopi na popoldanskih hitrostnih preizkušnjah, končala na solidnem 5. mestu v diviziji 1. Zasluge grejo celotni ekipi, ki je v zadnjih dneh pred dirko pripravila dirkalnik, ki je dirko prestal brez težav. Nadaljujemo konec maja v Velenju...

VW Polo
Benčina Blaž | Čuk Jordan
Objava: 23.4.2018

Dober začetek dirke, odlicen čas na prvi preizkusnji, žal pa tezave na prvi sobotni preizkusnji Hp Predmeja utrgana polosovina. Hvala vsem. Se vidimo mogoče še kaj.

Zastava Yugo
Kojič Alen | Gec Aljaž
Objava: 23.4.2018

Rally vipavska dolina je za nami, žal sva na hp Bela 1 ostala brez sprednjih zavor, tako da sva imela samo ročno zavoro,kjer sva kar nekaj izgubila, ekipa v boksih je delo odlično opravila, ampak je bilo treba v glavi preklopit da zavore spet delujejo, tako da sva se z Aljažem v popoudanskem delu zbudila in odpeljala hp-je z užitkom ter spodnji del zabeljskih rajd predvsem za publiko.

Aljaž je odlično opravljal svoje delo, tako da sva iz kilometra v kilometer tempo stopnjevala. Ogromna zahvala gre najinim sponzorjem, odlični ekipi, družini ter prijateljem, brez katerih tega nebi bilo. Mi smo uživali na polno, upam da tudi vi. Hvalaaa ter se vidimo... :)

Citroen AX GTI
Turk Rok | Kacin Blanka
Objava: 22.4.2018

Številni gledalci so na uvodni dirki državnega prvenstva v rallyju na zavitih cestah v okolici Ajdovščine, med drugim speljanimi tudi skozi kamnite tunele Predmeje in po drsečem asfaltu serpentin v Velikih Žabljah, lahko spremljali atraktivne vožnje in napete boje za vsako sekundo. Najhitrejša posadka v cilju pa je bila posadka, ki je tudi lansko sezono končala z zmago in z osvojenim naslovom državnih prvakov - Rok Turk in Blanka Kacin sta s Peugeotom 208 T16 ekipe OPV Racing Cars še enkrat več dokazala in potrdila, da sta trenutno najhitrejša posadka v državnem prvenstvu.

Je pa bila borba za zmago napeta skoraj vse do konca, saj je konkurenca za njima večji del dirke zaostajala le za nekaj sekund. A sta Rok in Blanka s hitro ter atraktivno vožnjo uspela vodilno pozicijo, na kateri sta bila že vse od petkove nočne prve hitrostne preizkušnje po ulicah Ajdovščine, zadržati vse do sobotnega cilja rallyja Vipavska dolina, kjer sta prejela pokale za zmagovalno posadko. Rok po zaključku prvega rallyja v letošnji sezoni ni skrival veselja: "Vsekakor sem s prvim letošnjim nastopom izredno zadovoljen. Čez dolgo zimo nam je uspelo obdržati zmagovalno formo, tako dirkalnik kot celotna ekipa so delovali odlično. Le kaj je lepšega kot začeti novo sezono z zmago!"

Peugeot 208 T16 R5
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2020


 
 


        (c) Rally Baza