Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2014
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Idrija 2014
Poreč (13) | Idrija (11) | Maribor (7) | Velenje (13) | Saturnus (12) | Lavanttal (4)Logar Boštjan | Debeljak Matej
Objava: 15.10.2014

Kaj naj rečem, brez izgovora, nisva špica, ampak imava še potencial. Glede na celo situacio smo z dirko zelo zadovoljni. Kot sem že omenil, ne bomo iskali izgovorov, ampak strmimo k tem, da že na naslednji dirki dvignemo tempo. Jaz še nisem rekel zadnje, ampak predzadnjo in ta je "še bom tiščal" . Ekipa Oktan Sport ima odlično pripravljen dirkalnik in veselim se že naslednje dirke. Uglavnem z Matejem sva zadovoljna saj sva sama sebi dokazala, da še vedno lahko sestaviva dobro dirko in ta je za nas bila! Se vidimo 25.10.2014 na 1. Sprint Rally Železniki!!! Lp

Peugeot 208 R2
Oberžan Marjan | Gerbec Petra
Objava: 13.10.2014

V petek zjutraj sva naredila prve kilometre z avtom in bila na prvem HP najhitrejsa med Yugo dirkalniki. Pred drugim HP, ki je bil nocni, nama je odpovedal alternator in spraznil akumulator do te meje, da sva morala voziti z ugasnjenimi lucmi. HP sva kljub zelo slabi vidljivosti odpeljala samo 30 s pocasneje kot v prvem krogu. Med vracanjem v Idrijo pa so naju ustavili policisti zaradi voznje brez luci. Naslednji dan, v soboto, je bila zelja po dobrih rezultatih prevelika, kar se je koncalo z dvakratnim preobracanjem. Ekipi ta nesreca ni vzela volje, ampak ji je dala se dodatno motivacijo za Sprint rally Zelezniki. Torej se vidimo v Zeleznikih. Lp, Marjan in Petra.

Zastava Yugo
Mlinar Simon | Nartnik Rok
Objava: 13.10.2014

S časoma na prvih dveh preizkušnjah v petek sem bil zadovoljen, v soboto na prvem Čekovniku pa sva morala odstopiti.

Zastava Yugo
Bratina Mitja | Vovk Lucijan
Objava: 13.10.2014

Z relijem sva kar zadovoljna, imeli smo nekaj težav z zavorami, tako da sva zadnji dve preizkušnji prevozila počasneje.Vidimo se v Poreču. Lp, Mitja

Citroen AX GTI
Mihevc Matjaž | Bobnar Ana
Objava: 12.10.2014

hmm pa poglejmo kaj se je dogajal ta vikend. včeraj sva na superspecialu začela počasi in s tem izgubila dragocene sekunde že v uvodnem delu rally-ja. v soboto sva se na prvi Čekovnik podala nekoliko pazljivo, saj izbira gum ni bila ravno posrečena, nakar sva na Zadlogu dohitela posadko, ki je štartala pred nama in v prehitevanju izletela s ceste v kup peska, kjer sva zvila oz. odlomila roko...spet. in spet nama je prav prišla Kosova gurtna, ki sva jo uporabila že v Novi Gorici ko sva se nekako prijajcala do cilja in servisa, se je zadeva uštimala in drugi krog sva odpeljala... nekako v najinem pravem stilu zadnji Čekovnik sva odpeljala tekoče in nič zaletavo in si tako privozila 4. mesto v diviziji 1.

Škoda Fabia 1.4


Novak Aljoša | Čar Matej
Objava: 12.10.2014

Ok. Z dirko sem več kot zadovljen, namreč imela sva odličen tempo že takoj zjutraj vendar se nama na drugi HP zjutraj ni izšlo po načrtu, prebila sva prednjo levo pnevmatiko in sva bila prisiljena menjati sredi HP in posledično sva izgubila 3 minute. Popoldan sva tempo le še stopnjevala in dobila 2 hitrostni preizkušnji v skupni razvrstitvi.

Vse skupaj je dobra popotinca za naslednjo sezono, ker upam da bom lahko še več vozil Mitsubishija. Zahvalil bi se sponzorjem, sovozniku Mateju za odlično opravljeno nalogo, Juraju Šebalju in ekipi IKSport za odlično pripravljen dirkalnik.

Mitsubishi Lancer Evo IX
Humar Aleks | Rus Florjan
Objava: 12.10.2014

Vesel sem nove zmage, hvala vsem navijačem ob progi. Lepo je dirkati v domačem kraju in taka zmaga je še posebej sladka. S Florjanom sva vozila kar na vso moč, zjutraj sva poškodovala platišče in imela tudi nekaj sreče, da nisva prebila gume. V nadaljevanju je bilo vse v redu in tako sva se lahko razveselila najinega uspešnega zaključke sezone,

Renault Clio R3
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 12.10.2014

Rally idrija je bil super. Nismo imeli večjih težav in po 2letih videli cilj v Idriji kar smo si najbolj želeli.

MG ZR 105
Premrl Grega | Brešer Gregor
Objava: 12.10.2014

Ja kaj naj rečm 8.Rally Idrija je za nami. Zelo lep rally. Očitno je to res, če je slab začetek sledi dober konec! Po včerajšnjih odpeljanih dveh brzincih, kjer ni kazalo na dober rezultat, saj sem jih odpeljal obupno sem danes hvala bogu dobil tapravi občutek. Pred rally-jem mi je bil glavni cilj pripeljat rally do konca. Ko pa pride k temu še dober rezultat je še toliko lepše. Moja ekipa MGM Racing se je zopet kot ponavadi fenomenalno izkazala. Končno 3 mesto ni samo po moji zaslugi ampak ste za to zaslužni, ma sej veste kdo ste. V glavnem za mano je super vikend. Se vidimo na naslednjem rally-ju.

Citroen DS3 R3
Turk Rok | Ložnar Enej
Objava: 12.10.2014

Rok Turk do 2. mesta na domačem rallyju v Idriji. Veliko število gledalcev in atraktivne vožnje že na petkovih dveh hitrostnih preizkušnjah nad Idrijo so bile odličen uvod v šesti letošnji rally za državno prvenstvo. Rok Turk in Enej Ložnar sta že takoj pokazal, da se bosta ponovno borila za visoka mesta v skupni razvrstitvi. S Peugeotom 208 R2 sta po prvem dnevu dirkanja bila na odličnem drugem mestu in v vodstvu divizije 4.

Tudi sobotni del rallyja sta odpeljala hitro in atraktivno: "Z Enejem sva uživala v dirkanju, nadzorovala situacijo in na koncu dosegla dober rezultat. Lepo je bilo videti številno podporo domačih navijačev tako ob progi kot tudi v servisu, v takšnem vzdušju je vedno lepo nastopati." Po letošnjih uspešnih nastopih in zmagah tako v tujini kot tudi doma je ekipa Roka Turka še enkrat pokazala, da sodijo med najboljše. V cilju na Mestnem trgu so se tako lahko skupaj z navijači veselili drugega mesta na rallyju Idrija in prvega mesta v diviziji 4.

Z novimi osvojenimi točkami pa sta si Rok in Enej že dirko pred koncem državnega prvenstva zagotovila odlično drugo mesto skupni razvrstitvi točkovanja ter zmago v pokalnem prvenstvu divizije 4 v sezoni 2014.

Peugeot 208 R2


Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 11.10.2014

Midva sva zelo razočarana, ker sva morala odstopit zarad počene polosovine. Do odstopa pa sva imela lep tempo in bi imela dobro borbo z Logarjem, in je zato razočaranje še tolk večje.

Škoda Fabia R2B
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza