Glavni meni

Posadke
Klubi
Rally-ji
Lestvica

Mediji

Video
Fotoreportaže
Komentarji

 
  
 

KomentarjiSezona 2014
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Rally Saturnus 2014
Poreč (13) | Idrija (11) | Maribor (7) | Velenje (13) | Saturnus (12) | Lavanttal (4)Jereb Jure | Bogataj Janez, Tušar Anže, Drnovšček Jani
Objava: 29.5.2014

Spet sem nastopil z novim sovoznikom. Na prvem sobotnem brzincu sva imela še nekaj težav, nato pa so zadeve stekle. Sledilo je še vrtenje na Jančah, kjer sva prav tako izgubila nekaj sekund, nato pa je šlo do cilja bolj umirjeno. S samim rezultatom nisem najbolj zadovoljen, smo pa vsaj prišli do konca s celim dirkalnikom in pobrali par točk za DP.

VW Polo 1.4
Malavašič Ervin | Oberžan Marjan in Matjaž Hribar
Objava: 29.5.2014

Ervin: Za nami je prva letošnja dirka,Rally Saturnus,blo je super,jst sem užival v vožnji,avto smo pripeljali cel, časi tud niso bli slabi,z Marjanom sva se pa tud dobro ujela! Hvala celotni ekipi za ponovno dobro delo v boksu,če bo ista naprej,pol bo super :)Hvala pa tud sponzorjem, navijačem in vsem ki ste kakorkoli pomagali in vsem ki me spodbujate! Zdj pa Velenje in upam da se vidimo!? :) Marjan Oberžan verjetno to dirko ne bo mogel,zato iščem sovoznika?

Marjan: Z Ervinom sva prvič sodelovala kot rally posadka, drug od drugega sva se naučila nekaj for ki jih bova uporabljala v prihodnje (male skrivnosti velikih mojstrov). Ko sva uskladila nekaj malenkosti sva se peljala že pošteno hitro. Kot pa pravi Ervin, v Velenju in Mariboru mene žal ne bo v avtomobilu. Upam da se najde kakšen sovoznik, da se usede v že pogret sovozniški zic :) Ervin v Gorici se ti pa z veseljem zopet pridružim, če me boš le še želel voziti po hitrostnih preizkušnja :)

VW Polo
Turk Rok | Ložnar Enej
Objava: 29.5.2014

Ta vikend je v Ljubljani in okolici potekal 37. rally Saturnus, v boj za čim boljšo uvrstitev pa sta se podala tudi Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem. S Peugeotom 208 R2 sta uspešno opravila z malce več kot 147 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Po petkovem superspecialu v Stožicah pred velikim številom gledalcev sta Rok in Enej v soboto dopoldan bila boj za 3. mesto v državnem prvenstvu Slovenije. Potem, ko so se z Janijem Trčkom in Asjo Zupanc izmenjavali na mestih od 3. do 5., so popoldanske hitrostne preizkušnje prinesle težave za tekmece. Najprej je na šesti hitrostni preizkušnji od skupno osmih zaradi tehničnih težav odstopil Jani Trček, nato pa so tehnične težave v odstop prisilile tudi Asjo Zupanc. Tako sta bila Rok in Enej pred zadnjo hitrostno preizkušnjo na 3. mestu, potem pa je smola s predrto gumo Aljoši Novaku preprečila, da bi rally končal na 2. mestu, ki ga je po menjavi gume na sami hitrostni preizkušnji moral prepustiti Roku.

"Užival sem v bojih za sekunde s tekmeci, a tokrat so imeli smolo s tehničnim težavami in sva na koncu z Enejem osvojila odlično 2. mesto za državno prvenstvo Slovenije ter skupno 6. mesto na rallyju Saturnus. S svojim nastopom in delom celotne ekipe sem zelo zadovoljen, hvala vsem za trud in pa seveda hvala tudi številnim navijačem, ki so naju spodbujali ob progi" se je novih točk za državno prvenstvo v cilju veselil Rok.

Peugeot 208 R2
Mlinar Martin | Mlinar Miran
Objava: 26.5.2014

Tokrat sm zlo uživou v vožni biu je kr naporn vikend na koncu pa še pomankljivost na izpušnem sistemu za katero nismo vedl. Več sreče drugič

MG ZR 105
Mlinar Simon | Nartnik Rok
Objava: 25.5.2014

Na reliju saturnus nisva imela kakšnih večjih težav, razen na zadnji hitrostni preizkušnji z zavorami. Z rezultatom sva zadovoljna, zahvalil bi se ekipi ter navijačem.

Zastava Yugo


Prek Miha | Mršnik Valter
Objava: 25.5.2014

S samo dirko ne morem biti najbolj zadovoljen ker sva jo morala predčasno končati na zadnji hitrostni preizkušnji. Vendar pa kljub temu so občutki z novim avtom pozitivni in s kilometra v kilometer bolj sigurni ter hitri,tako da že komaj čakam naslednjo dirko. Hvala celotni ekipi,sponzorjem in družini za pomoč in podporo.

Honda Civic Type-R
Novak Aljoša | Čar Matej
Objava: 25.5.2014

Z dirko sem več kot zadovljen, časi na hitrostnih preizkušnjah so presegli vsa pričakovanja pred dirko. Potihem smo sicer upali da se bomo borili za visoko uvrstitev ampak da bom pa po prvem delu tako blizu aktualnemu prvaku si pa nisem predstavljal. Škoda manjših tehničnih težav na predzanji in prebite gume na zadnji HP ko sva izgubila boj za zmago oz. drugo mesto. Hvala ekipi za dobro opravljeno delo in vzdušje v servisu in sovozniku za odlično branje in vzdušje v dirkalniku. Upam da lahko čim prej spet nastopim z Mitsubishijem.

Mitsubishi Lancer Evo IX
Brus Luka | Verbič Nives
Objava: 25.5.2014

Najin prvi rally je za nama. Kljub vsem težavam ki sva jih imela z avtom sva prisla do cilja. Hvala vsem mehanikom ki so pomagali brez njihove pomoci nebi slo.. Zal rezultat ni bil ne vem kaj pa vendar dobila sva obcutek prisla do konca in ze to je bila zmaga za naju. Seveda upam v Velenju na bolsi rezultat. Seveda pa tudi hvala vsem navijacem ob progi ki ste tako noro navijali!!

Zastava Yugo
Zupanc Asja | Kacin Blanka
Objava: 25.5.2014

Dokler je trajalo sem bila se kar zadovoljna in prav veselila sem se še zadnjih dveh hp visnji gori, a zal menjalnik ni zdrzal, casa v servisu pa je bilo zal premalo.

Mitsubishi Lancer EVO 9
Novak Tim | Ocvirk Uroš
Objava: 25.5.2014

Rally Saturnus 2014 končan, avto cel, posadka zadovoljna, rezultat dobr, kaj češ lepšga Dober ritem brez večjih napak in težav, kar je super glede na zahtevnost dirke, ker je bilo res gladko, pa tudi dolgi brzinci in veliko kilometrov za en dan. Na koncu 11. generalno na dirki, 6. med slovenci, 3. v R2 in 1. med mladinci, soliden rezultat naj bo posvečen Blažu! :))

Škoda Fabia R2B


Senica Klavdija | Šmid Miran
Objava: 25.5.2014

Na kratko: Rally Saturnus smo pripeljali do cilja. Seveda HP Stožice že tradicionalno ne morejo miniti brez da bi avto delal tako kot je treba, lani nismo natočili bencina, letos nam jo je zagodla pletenica plina, ki je odpirala gas le 70%, ponagajal pa je tudi micro jermen. Na Jančah je avto ostal v start programu skozi več kot 3/4 brzinca, Metnaj je bil prekinjen zaradi nesreče. Na Višnji gori pa sem prebila gumo. V nadaljevanju pa k sreči ni bilo več težav, slabi časi pa so verjetno posledica dolgega premora pred prejšnjo dirko, medtem pa konkurenca ni počivala, fantje so letos še bolj napredovali. Občutki so mešani, želim, da bi mi šlo naslednjo dirko boljše od rok.

Fiat Panda
Premrl Grega | Brešer Gregor
Objava: 25.5.2014

Po prespani noči lahko rečem, da sem s 37.Rally Satutnus zelo zadovoljen. Z Gregor Breser sva začela zelo pazljivo celo malo preveč, potem pa nama je steklo in sva uživala v vožnjah s Citroenom DS3 R3. Razlika med MG ZR 105 in DS3 je gromozanska, zato bo potrebno še kar nekaj kilometrov, da se bova začela za prav peljati. Tudi mehaniki in ostala ekipa je marsi kaj novega izvedla tako da bomo na naslednjem rally-ju še hitrejši. Hvala še enkrat ekipi MGM res ste zakon. Hvala vsem navijačem na progi.

Citroen DS3 R3
 

 
  Facebook 
 
 
 


Rally-ji

Sezona 2019


 
 


        (c) Rally Baza